Який роутер TP-Link обрати для дому?

2024-04-10 21:32
41
Ця стаття на мовах: UA / RU

Стаття у розділах:

Загальна інформація

У багатьох використовуються ще старі роутери, які працюють лише в діапазоні 2,4GHz та вже мають трохи понижені частоти роботи, наприклад дуже часто можна зустріти у людей акційні TPLink 740 або 840/841, DLink dir-300/610. Зараз вони ще можуть використовуватися як провідні маршрутизатори та  по проводу із провайдерських 100Мб/с видавати свої 80-90Мб/с, чого не скажеш про безпровідний інтернет, який видає приблизно 25-40Мб/с. Радіус дії також не великий. Коли роутер починає себе так вести, потрібно задуматися про заміну свого роутера на більш сучасний та потужніший.

Під час вибору роутера для дому, перше, про що треба подумати, це яку швидкість від провайдера ви плануєте використовувати. Роутери поділяються на 100Мб/с та 1Гб/с. Друге це кількість портів LAN для підключення провідних клієнтів (їх може бути від 1 до 4 в залежності від моделі), якщо у вас вдома стоїть додатковий свіч для підключення провідних клієнтів то цей пункт можна пропустити. Третій параметр, це наскільки велика площа покритя, якщо будинок чи квартира дуже велика то можна подумати про покупку декількох роутерів з подальшим поєднанням їх в MESH систему (для цього треба перевіряти підтримку цього режиму в роутері перед підтримкою).

Наша команда вирішила показати вам декілька популярних та хороших роутерів які ви можете використати для себе.

TP-Link Archer C54 (AC1200):  Це один з найбільш бюджетних моделей роутрів до 1200грн, з дводіапазонним WiFi (2.4 GHz та 5GHz), підтримкою лише 100 Мб/с швидкістю по проводу. Використовує технолонію WiFi5. Це хороший вибір для стандартного домашнього використання, якщо не плануєте підключати швидкість вище та якщо не плануєте поєднувати роутери в MESH систему для більшого покриття території.

TP-Link Archer C64 (AC1200):  Це один з найбільш бюджетних моделей роутрів до 1500грн, з дводіапазонним WiFi (2.4 GHz та 5GHz), з підтримкою 1Гб/с швидкістю по проводу, можливістю поєднання в MESH систему. Використовує технолонію WiFi5. Це хороший вибір для стандартного домашнього використання.

TP-Link Archer AX55 (AX3000): Якщо ви хочете більш передового роутера з підтримкою Wi-Fi 6, то це може бути хорошим варіантом. Він підтримує швидкості до 3000 Мбіт/с і забезпечує кращу продуктивність та ефективність мережі. Але і ціна на цей роутер вже 4000грн, що в рази вища за попередню модель. Роутер має роз'єм USB3.0, тому до нього можна підключити 4G модем, або ж зовнішній диск та використовувати як домашнє сховище.

Маршрутизатор TP-LINK Deco M5 (3-pack) (AC1300): це вже готова MESH система, яка складається з 3 роутерів, які ппрацюють разом, або ж кожен окремо. Deco максимально просто забезпечує потужний Wi-Fi в кожній точці вашого будинку. Використовуйте швидке та стабільне з'єднання на площі до 510 кв.м. (3 пристрої)/350 кв.м. (2 пристрої). Налаштування ще ніколи не було таким простим завдяки мобільному застосунку Deco. Підтримує 1Гб/с мережу, кожен з точок має 2 роз'єми, кожен з яких WAN/LAN, дозволяє отримати інтернет в будь-якій точці вашого будинку, як провідний так і безпровідний. Налаштовується даний роутер через спеціалізовний додаток для Android або Apple.

Бажаємо вам вдалого оновлення вашої домашньої мережі. 


Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм