Який диск обрати для системи відеонагляду?

2024-02-15 22:17
131
Ця стаття на мовах: UA / RU

Стаття у розділах:

Відеонагляд

Жорсткий диск є важливою складовою будь-якої системи відеоспостереження. Він є носієм даних, який забезпечує безперервну роботу системи відеоспостереження, дозволяючи зберігати та за потребою відтворювати записи з камер. Для ефективного захисту вашого будинку або іншого об'єкту, а також для завжди доступних даних, використовуйте професійні накопичувачі. У наведеній нижче статті ми надамо найважливішу інформацію про жорсткі диски.

У чому особливість жорстких дисків для відеоспостереження? Безпека даних у системах моніторингу є ключовим питанням, і саме тому виробники жорстких дисків представляють спеціальні лінійки для відеоспостереження. Ці диски характеризуються передусім безперервною та надійною роботою: обладнання записує дані в режимі 24/7 та фіксує одночасно кілька відеопотоків. Вони також стійкі до механічних ударів і високих температур.

Який жорсткий диск потрібен для відеоспостереження?

Ємність жорстких дисків Жорсткі диски для систем відеокамер найчастіше зустрічаються з ємністю від 1 ТБ до 18 ТБ. Щоб оцінити, який саме варіант підійде для вашої системи, слід враховувати:

кількість та параметри камер; тип стиснення даних; тривалість запису. Для обширної системи, що складається з великої кількості записуючих пристроїв, варто придбати великоємкі жорсткі диски, для однієї-двох камер буде достатньо накопичувача меншого розміру. Чим вище роздільна здатність та бітрейт записуваного зображення, тим більше місця потрібно для файлів. Враховуйте, що матеріал у якості FullHD займе менше місця, ніж зображення 4К або 8К, а стиснення H.265 дозволить зберегти на тому ж самому дисковому просторі майже вдвічі більше даних, ніж H.264. Зробити вибір необхідної ємності диска для відеоспостереження допоможуть спеціальні онлайн-калькулятори, доступні в пошукових системах.

Найкращі жорсткі диски для відеоспостереження Основні відмінності між дисками для відеоспостереження полягають у об'ємі пам'яті, розмірі кешу та швидкості обертання диска. Популярними виробниками HDD є американські компанії Western Digital та Seagate.

Жорсткі диски Western Digital WD пропонує дві лінійки накопичувачів для систем спостереження:

  • WD Purple доступні в варіаціях до 18 ТБ, мають 64-256 Мб буферної пам'яті та швидкість обертання на рівні 5400 об/хв, здатні обробляти до 180 ТБ на рік. Технологія AllFrame AI покращує потокову передачу ATA, зменшує втрату кадрів, покращує відтворення відео та пропонує до 32 потоки AI. 
  • WD Purple Pro призначені для сучасних інтелектуальних рішень цілодобового моніторингу. Їх випускають у версіях до 18 ТБ з кешем 256 Мб і 512 Мб. Жорсткі диски працюють зі швидкістю 7200 об/хв, середній час наробки на відмову - до 2 млн годин, підтримка робочого навантаження - до 550 ТБ на рік. 

Жорсткі диски Seagate Диски для відеоспостереження Seagate також виробляють двох серій:

  • SkyHawk пропонують ємність до 8 ТБ, в них доступна кеш-пам'ять 64 Мб і 125 Мб, максимальна швидкість обертання - 5900 об/хв. Покращена прошивка ImagePerfect допомагає зведенню до мінімуму кількість пропущених кадрів. Середній час безвідмовної роботи HDD - 1 мільйон годин при навантаженні до 180 ТБ на рік. 
  • Seagate SkyHawk AI пропонують ємність від 8 ТБ до 18 ТБ, розраховані на 256 Мб кешу та швидкість 7200 об/хв, наробка на відмову - 1,5 мільйона годин та навантаження до 550 ТБ на рік. 

Якщо ви прагнете, щоб система відеоспостереження працювала максимально надійно, вибирайте спеціалізовані жорсткі диски з оптимальними параметрами для вашої системи.


Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм