Як підключити інтеренет без електроенергії?

2024-05-01 13:07
76
Ця стаття на мовах: UA / RU

Стаття у розділах:

Загальна інформація

Зміст

Під час масового відключення світла (коли обладнання провайдера може бути знеструмленим), більшість людей залишається без доступу до інтернет мережі. Якщо розглядати провайдерів приватного сектору, там зачасту використовується оптичне підключення до інтернету. Це дуже зручно, так як обладнання провайдера не заживлюється, підключення до електромережі виконується на стороні провайдера і на стороні користувача. Між ними підпитка не потрібна. Зі сторони провайдера наявна потужна система резервного живлення, а от зі сторони користувача можна заживити девайси від додаткового обладнання, про яке піде розмова далі. 

В багатоквартирних будинках, особливо старих забудов, провайдери історично, або ж не маючи фінансів на оновлення обладнання, використовують підключення за допомогою витої пари (4 або 8 жил), 

або ж DOCSIS піключення, 

яке використовує для підключення каоксіальний телевізійний кабель та спеціальний модем. Для підживлення таких девайсів, провайдер ставить в будинку спеціальні свічі та комутатори, зачасту при відключенні світла, вони перестають працювати і інтернету в будинку не буде. Про можливість роботи таких провайдерів у блекаут запитуйте у провайдера. Нові провайдери і ті, які можуть впроваджувати нові технології, заводять в квартири вже xPon або gPon інтернет за допомогою оптоволоконного кабелю. 

Чим заживити роутер та медіаконвертер?

Для заживлення роутера можна використовувати портативні зарядні станції (вони потужні, але дорогі, про вибір станції для дому розповідали у статті)

Ще один варіант, це використовувати спеціальні підсилювачі, які дозволять заживити роутер та медіаконвертер від звичайного повербанка.

Більш раціональний варіант, який дозволить автоматично переключатися з мережі на аккумулятор це спеціальні ДБЖ для роутерів. Вони зачасту або мають кілька виходів для живлення обладнання 9В та 12В, або ж перемикач. Такі девайси мають мінімальний таймінг при переключенні на аккумулятор, а також тримає його зарядженим поки працює від мережі. 

Ці методи допоможуть забезпечити неперервний доступ до Інтернету навіть під час відключення електроенергії. Оберіть той, який найкраще відповідає вашим потребам та можливостям.


Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм