В чому краще носити ноутбук?

2024-04-12 20:51
46
Ця стаття на мовах: UA / RU

Стаття у розділах:

Загальна інформація

Зміст

Перед тим, як почати пошук оптимального варіанту, важливо визначитися, де і як ви плануєте використовувати гаджет. Чи буде це робота, подорожі або відпочинок? Відповідь на це питання в багатьох випадках визначає вибір відповідної моделі сумки, у тому числі розміру, матеріалу та форми. Для когось комфорт грає велику роль, для інших - захист пристрою. Багато хто звертає увагу на зовнішній вигляд переносної сумки, для них важливо, щоб вона відповідала їхньому стилю. Але для інших важливіша практичність. Давайте розглянемо, як вибрати і де придбати сумку для ноутбука, але перед цим познайомимося з основними типами продуктів.

Рюкзаки

Перевага цієї опції полягає у зручності використання. Руки залишаються вільними, оскільки навантаження розташоване на плечах. Вага рівномірно розподіляється, тому людина менше втомлюється. Рюкзак досить вмісткий. Окрім ноутбука, в ньому можна розмістити запасний одяг, периферійні пристрої, блокнот, а також пляшку води, обід, косметичку та багато іншого.

Розглядаючи топ рюкзаків для ноутбука, помітно, що виробники пропонують спортивні моделі, які поєднуються з молодіжним стилем, а також класичні. Останні мають досить лаконічний і строгий вигляд, який не конфліктує з діловим образом. Рюкзаки підходять для тих, хто веде активний спосіб життя та часто подорожує. Це відмінний варіант для подорожей, навчання або регулярних відряджень. Важливо також враховувати аспект безпеки. Сумку (і разом з нею цінний вміст) легше висмикнути з рук, і цим часто користуються зловмисники. Рюкзаки менше привертають увагу, до того ж їх складніше вкрасти. А відносне питання, де носити ноутбук дівчині, якщо ви цінуєте жіночний, витончений або діловий стиль, то рюкзак, швидше за все, не підходить. Він погано поєднується з нарядною сукнею, вишуканим взуттям та офісним костюмом. Крім того, одяг на плечах і спині може швидко зминатися, що може стати проблемою.

Сумки

Оснащені ручкою для перенесення і плечовим ременем, ці сумки складаються з одного або двох відділень, а також додаткових кишень для зберігання дисків, флешок, блоку живлення, навушників, смартфона. Це універсальна річ, що однаково підходить офісному співробітникові, студенту, менеджеру чи журналісту. Кращі сумки для ноутбуків зроблені з міцних синтетичних матеріалів, які відштовхують вологу. Головний мінус – необхідність носити в руках або на одному плечі. Якщо пристрій невеликий і легкий, це не повинно викликати втоми, що не скажеш про громіздку техніку. На користь сумки можна сказати, що вона виглядає більш серйозно, підходить під будь-який одяг і не мне його. Якщо ви їздите на роботу на автомобілі, її легко зняти і покласти на сидіння. При виборі сумки для ноутбука зверніть увагу на ручки і ремінь. Вони повинні бути досить товстими, міцними, з м'якими накладками, щоб не передавлювати плече. Також бажано, щоб карабіни і кільця були зроблені з металу: пластмасові можуть зламатися під вагою навантаження.

Портфелі

Класичні портфелі для ноутбука виготовляють зі шкіри або шкірозамінника. Така річ – показник високого статусу та відмінного смаку. Це дійсно хороші й круті сумки для ноутбуків, які підходять керівникам, великим бізнесменам, юристам. Сюди помістяться папки з документами, канцтовари, портмоне, різні аксесуари. Виконують роль мобільного офісу, дають можливість для повноцінної роботи за межами кабінету. Існують також дорожні варіанти у вигляді валізи з захистом відсіку для лептопа.

Чохли-папки

Їх виготовляють з нейлону, поліуретану, замші, фетру, шкірозамінника. Основні переваги - легкість і компактність. Вони призначені для захисту від подряпин, пилу і вислизання з рук. У папку не поміститься нічого, окрім лептопа. Чохол для ноутбука зручний тим, що його можна покласти в жіночу або подорожню сумку або використовувати в автомобілі.

Трансформери 

Якщо ви думаєте над тим, як вибрати рюкзак для ноутбука, але не можете визначитися з моделлю, зверніть увагу на цей вид. Так називають вироби, які можуть змінювати форму і розміри. У них безліч сфер застосувань: навчання, робота, поїздки, відпочинок. Трансформер для ноутбука використовують в якості бріфкейса, дорожньої і міський сумки, ділового портфеля. Його можна переносити в горизонтальному або вертикальному положенні. При необхідності непотрібні лямки ховаються. Нерідко передбачено кріплення до валізи.

Який рюкзак для ноутбука вибрати 

У цьому питанні варто врахувати особливості використання. Наприклад, якщо ви багато часу проводите в дорозі або вирушаєте у відпустку, знадобляться кілька відділень для всіляких речей. М'які амортизуючі стінки захистять портативний комп'ютер від ударів і низьких температур. Вироби з синтетичних матеріалів повинні бути просочені водонепроникним складом, щоб волога не просочилася всередину. Не менш важливі міцність тканини, стійкість до зношування.

У виборі рюкзака для ноутбука важливу роль відіграють:

  1. Зовнішній вигляд. Міські моделі відрізняються від туристичних лаконічним виконанням, обтічною формою. Темні відтінки підходять для ділового стилю, а яскраві деталі виглядають радісно і свіжо, подобаються молоді.
  2. Якість фурнітури. Важливо, щоб блискавки не заїдали, а бігунки були досить великими, і «заплічник» було зручно застібати/розстібати.
  3. Широкі лямки з прокладками зі спінених матеріалів. Підвищують комфорт носіння, тому що не впиваються в плечі.
  4. Анатомічна форма спинки і регульовані ремені. Завдяки їм вага розподіляється рівномірно.

Презентабельний вигляд рюкзака визначається його здатністю тримати форму, коли він порожній. Рюкзак, який зберігає свою форму, навіть коли в ньому мало вантажу, виглядає більш організовано і професійно. На відміну від того, який розтікається по підлозі, нагадуючи мішок. Такий аспект може вплинути на загальний враження від використання рюкзака і його презентабельність.

Як вибрати розмір сумки для ноутбуків

Основним параметром для вибору сумки для ноутбука є діагональ екрану. Найпоширеніші розміри лептопів - від 14 до 15,6 дюймів, але є і моделі з екранами розміром 10 або 20 дюймів. Габарити сумки повинні відповідати розмірам ноутбука, принаймні бути трохи більшими, але не меншими. Також важливо враховувати товщину пристрою. Старі моделі можуть бути більш габаритними і, отже, не поміщатися в сумку, призначену для сучасних лептопів. Деякі пристрої мають виступаючі елементи, такі як батарея підвищеної ємності, тому важливо впевнитися, що в них є достатньо місця.

Ще один момент – формат екрану. Для 4:3 (зараз майже відсутні на ринку) і 16:9 знадобляться різні переносні сумки. Розглядаючи рейтинг рюкзаків і сумок для ноутбука, ви помітите, що популярністю користуються вироби обсягом не менше 15 літрів. Якщо будете використовувати їх для транспортування тільки техніки і декількох інших речей, цього цілком достатньо. Обсяг похідних варіантів досягає 25 л і навіть більше. Сюди поміститься безліч предметів, необхідних у дорозі. Девайс буде захищений від пошкоджень, оскільки знаходиться в спеціальному відділенні.

Як краще носити ноутбук у рюкзаку

Носіння ноутбука у рюкзаку вертикально вважається безпечнішим, ніж горизонтально, оскільки це допомагає скоротити ударне і вібраційне навантаження на жорсткий диск і матрицю. Ось декілька практичних порад, які допоможуть безпечно і зручно транспортувати ваш ноутбук:

  1. Використовуйте спеціально призначену для цього модель рюкзака. Не носіть гаджет у звичайній дорожній сумці або пакеті.
  2. Вимкніть кабелі, блок живлення та мишу перед транспортуванням. В іншому випадку ризикуєте пошкодити гнізда.
  3. Уникайте розташування гострих або твердих предметів поблизу ноутбука, оскільки вони можуть подряпати корпус.
  4. Рюкзак краще носити за плечима, а не у руках або на одній стороні. Це не тільки зручніше, але і безпечніше. Менше навантаження для тіла, і руки залишаються вільними.
  5. Усе, що вам знадобиться, краще покласти у додаткові кишені рюкзака.

Не забувайте час від часу перевіряти «заплічник» на предмет поломок, потертостей, зверніть увагу на стан застібок, кріплень. Також виріб необхідно прати. Синтетичні тканини легко очищаються від забруднень поролоновою губкою і мильним розчином. Після миття промокніть поверхню рушником і залиште до повного висихання.


Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм