Як скинути пароль від Wordpress

2024-03-18 21:22
77
Ця стаття на мовах: UA / RU

Стаття у розділах:

Вебадміністрування

Якщо ви забули пароль для входу до WordPress, є кілька способів скинути його. Один з найпростіших - використання функції скидання пароля.

Ось кроки:

  1. Перейдіть на сторінку входу у вашому WordPress сайті (наприклад, ваш-сайт.com/wp-admin).
  2. Натисніть на посилання "Забули пароль?" або "Забули пароль/ім'я користувача?".
  3. WordPress відкриє сторінку, на якій вам потрібно буде ввести або ім'я користувача, або електронну пошту, пов'язану з вашим обліковим записом. Введіть необхідну інформацію та натисніть кнопку "Отримати новий пароль".
  4. Вам буде надіслане електронне листа з інструкціями щодо скидання пароля. Це зазвичай буде лист на вашу електронну пошту, пов'язану з вашим обліковим записом.
  5. Інструкції можуть відрізнятися залежно від того, який метод вибрано для скидання пароля. Слідуйте інструкціям з листа, щоб скинути пароль.

Після того, як ви скинете пароль і успішно увійдете на сайт, вам, можливо, захочеться змінити пароль на щось більш запам'ятовуване. Ви можете зробити це, перейшовши у розділ "Профіль" у своєму адміністративному інтерфейсі WordPress.

Іноді буває так, що листи не надходять, або ж немає інформації,  яка саме там вказана пошта та обліковий запис. В такому випадку є другий спосіб скидання паролю, через БД.

Для цього потрібно зайти в БД вашої системи WordPress, якщо інформації про БД немає, її можна переглянути в конфігураційному файлі WordPress, а саме wp-config.php.

Тут шукаємо назву БД, логін та пароль.

Після цього можна підключитися до БД через адмінку хостінгу, або якщо це VPS, можна скористатися утилітою adminer

Коли потрапили в БД, знахожимо таблицю wp_users в якій знаходимо нашого користувача. Задаємо користувачу новий пароль, вказавши тип шифрування MD5. Тепер використовуємо встановлений пароль для входу в систему. В БД пароль буде показано в зашифрованому вигляді.


Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм