Переключення мовної розкладки клавіатури на екрані входу до системи

2024-05-15 10:29
232
Ця стаття на мовах: UA / RU

t.me


Стаття у розділах:

Десктопні ОС

Неодноразово на різних комп'ютерах зіткнувся з тим, що на екрані входу до Windows (екрані вітання) за замовчуванням використовується українська (чи російська) розкладка клавіатури, при цьому ім'я та пароль користувачів, як правило, вводяться в англійській розкладці. Тому кожного разу перед введенням пароля це спонукається переключати розкладку клавіатури з української чи російської на англійську (Alt+Shift), що досить неприємно.

Хоча змінити розкладку клавіатури при вході в Windows на англійську зовсім не складно. Для цього перейдіть у Панель управління -> Час, мова та регіон -> Мова. Переконайтеся, що у списку мов системи присутні українська, російська та англійська. За допомогою кнопки перемістіть англійську мову вгору у списку.


Потім натисніть на кнопку «Додаткові параметри». Якщо ви хочете використовувати український інтерфейс Windows, у списку «Перевизначення мови інтерфейсу» виберіть Українська. Якщо ж ви хочете змінити мову управління самою ОС на англійську, залиште рекомендоване значення.
Натисніть на посилання Застосувати мовні параметри до екрану вітання, системних облікових записів та нових облікових записів користувачів.


У відкритому вікні натисніть кнопку Скопіювати параметри. 

У вікні параметрів екрана та облікових записів нових користувачів встановіть дві прапорці:
Скопіювати поточні параметри до:

  • Екран вітання та системні облікові записи
  • Нові облікові записи користувачів.

Застосуйте зміни та перезавантажте Windows.
У Windows 7 і попередніх версіях для зміни розкладки за замовчуванням на екрані входу до Windows можна було скористатися модифікацією реєстру. Для цього у гілці HKEY_CURRENT_USER\Keyboard Layout\Preload потрібно було створити/змінити два параметри REG_SZ:

  • 1 – зі значенням 00000409 (англійська мова)
  • 2 - зі значенням 00000422 (українська мова)
  • 3 — зі значенням 00000419 (російська мова)

Проте в Windows 8/8.1/10 ці ключі не працюють. Справа в тому, що за замовчуванням у цих ОС виконується застосування мовних налаштувань користувача до параметрів мови екрана входу до Windows.
Щоб відключити цю поведінку, потрібно увімкнути групову політику Disallow copying of user input methods to the system account for sign-in у розділі Конфігурація комп'ютера -> Адміністративні шаблони -> Служби локалізації (Computer configuration -> Administrative Templates ->System ->Locale Services).

Таким чином, за допомогою увімкнення цієї політики і поширення ключів реєстру, зазначених вище, на комп'ютери користувачів за допомогою GPP, можна на всіх комп'ютерах домена встановити єдину мову вводу для екрана входу в систему.
У Windows Server Core змінити тип розкладки за замовчуванням на англійську можна скориставшись такою командою:

Set-WinDefaultInputMethodOverride "0409:00000409"


Сподобалась стаття? Подякуйте автору