Налаштувати правильне форматування вставленого тексту у Word

2024-05-14 11:12
112
Ця стаття на мовах: UA / RU

t.me


Стаття у розділах:

Програмне забезпечення

При написанні реферату, курсової, або ж просто збереження потрібної інформації на диск у текстовий документ, ми часто можемо стикатися з тим, що форматування тексту не таке, як нам потрібно (зберігаються ті налаштування шрифтів та кегелів, що на сайті). А якщо інформація збирається з декількох сайтів то взагалі каша виходить. Microsoft додала можливість за замовчуванням підлаштовувати вставлений скопійований текст під формат документу. 

Щоб налаштувати Word так, щоб він при копіюванні тексту зберігав форматування документа, а не початковий формат з сайту, вам потрібно виконати наступні кроки:

  1. Відкрийте програму Microsoft Word.
  2. У верхньому меню виберіть вкладку "Файл".
  3. У розділі "Параметри" виберіть "Редактор".
  4. У розділі "Вставка" знайдіть опцію "Вставка з інших програм".
  5. Встановіть прапорець навпроти "Об'єднати форматування".
  6. Натисніть "ОК", щоб зберегти зміни.

Тепер, коли ви скопіюєте текст з сайту і вставите його у документ Word, текст буде вставлятися з збереженням форматування вашого документа, а не початкового формату з сайту. Це дозволить уникнути порушень структури документа і зробить процес копіювання і вставляння більш зручним.

Цей параметр вказує на те, що при вставленні інформації, за основу береться вже обраний шрифт та кегель. Виділення жирним, курсив та підкреслення зберігаються. Також зберігаються гіперпосилання та колір тексту. На зображені можна побачити текст який введено з цим параметром та текст який вставляється за замовчуванням. 


Сподобалась стаття? Подякуйте автору