Лежить старий смартфон? Що можна з нього зробити?

2024-04-17 17:30
154
Ця стаття на мовах: UA / RU

t.me


Стаття у розділах:

Загальна інформація

Зміст

Надійний будильник

Важливо пам'ятати, що основний смартфон може розрядитися у найбільш непідходящий момент, що може створити незручну ситуацію. Замість цього, старий мобільний телефон можна використовувати як будильник, щоб бути впевненим, що вас точно розбудить вчасно кожного ранку. Можна встановити програму, яка буде відображати час на весь екран в нічний час.

ПЗ: Величезний цифровий годинник

Камера відеоспостереження

Хочете бути в курсі подій вдома у вашому відсутності? Скористайтеся старим мобільним телефоном як камерою для відеоспостереження. Просто встановіть спеціальну програму, наприклад, Presence, і перетворіть пристрій на систему відеоспостереження. Це корисно, якщо вам важливо стежити за майном, особливо якщо ви плануєте тривале відсутність, відпустку або відрядження. Головне, щоб камера на старому смартфоні мала прийнятне розширення, тому пристрої з сенсорами на 1-3 Мп малоймовірно підійдуть для цих цілей.

ПЗ: IP Webcam

Відеореєстратор

Якщо у вас є автомобіль, та є потреба у відеореєстраторі, не обов'язково бігти за покупкою в магазин. Ваш старий смартфон з встановленим ПЗ може спокійно замінити вам реєстратор.

ПЗ: Droid Dashcam Відеореєстратор

Радіоняня

Ще один спосіб використати старий мобільний телефон - встановити на нього програму для дитячої радіоняні і залишити пристрій у кімнаті дитини. Для більшої впевненості підключіть смартфон до розетки, щоб акумулятор завжди був зарядженим. Як тільки дитина почне плакати, смартфон сповістить вас на вашому основному пристрої, яке ви постійно носите з собою.

ПЗ BabyCam - радіоняня

Мультимедійний програвач

Ви не зобов'язані купувати новий програвач, якщо у вас є старий смартфон. Навіть при невеликому обсязі пам'яті він може вмістити велику кількість аудіофайлів. Ніяких зайвих функцій, лише ви і ваша улюблена музика.

Також можна використовувати старий телефон, як пристрій виводу вузики на звукові пристрої чи на автомагнітолу без підтримки сучасних мультимедійних властивостей, так як в більшості випадків, старі смартфони мають порт 3.5 або Bluetooth (нехай і старої версії). Цього достатньо, що б виводити музику, без використання основного девайсу.

Для локальної музики: Musicolet Music Player

Для онлайн музики: 

YouTube Music

Spotify: музика та підкасти

Apple Music

Телефон для подстраховки

Для подстраховки під час подорожей варто взяти з собою старий мобільний телефон. Часто ми чуємо історії про те, як у відпустці хтось втрачає, пошкоджує або навіть стає жертвою крадіжки свого основного пристрою. Володіння резервним телефоном далеко від дому може стати відмінним рішенням у випадку несподіваних ситуацій.

Маячок для авто

Для додаткової безпеки вашого автомобіля можна використовувати старий мобільний телефон як маячок. Останнім часом випадки крадіжок автомобілів стали більш поширеними. Активуйте функцію "Знайти мій смартфон" і приховайте пристрій в прихованому місці всередині кузова автомобіля. У випадку крадіжки відстежити транспортний засіб буде набагато простіше. Просто не забувайте час від часу виймати пристрій з "тайника" і підзаряджати акумулятор або подавати на нього живлення від акумулятора автомобіля (але варто це робити з урахуванням безпеки, а також з урахуванням стану основного акумулятора, а то можна й не завестися).

Використовувати можна як вбудоване ПО (Google Find my Device, Apple локатор, Samsung Find Device)

так і ПЗ із Store:  Life360

Кишеньковий читач

Встановивши хорошу програму для читання книг, можна у вільний час почитати улюблену книгу або ж віддати дітям для електронних підручників. У більшій мірі для такого краще використовувати планшети, оскільки читання на екранах розміром 4-5 " не завжди є зручним рішенням, та й очі швидко втомлюються.

ПЗ: ReadEra – читалка книг fb2 pdf

WiFi роутер

Можливо, ваш телефон підтримує 4G і в такому випадку, маючи достатню кількість гігабайтів інтернету на сімкарті, старий телефон можна використовувати як портативний роутер у подорожі, дорозі або поїздці. Звісно, швидкість буде не такою великою, як від професійних рішень, але таке використання гаджета має право на існування.

Для роздачі інтернету, можна використовувати вбудовані функції мобільної точки доступу.

Портативний телевізор

Також старий гаджет можна використовувати як телевізор, встановивши в нього IPTV плеєр, або програму від вашого провайдера для перегляду телевізійних програм. Також можна використовувати для перегляду Youtube, якщо версія ОС на телефоні не дуже стара.

ПЗ: IPTV , M3U IPTV, Kodi


Сподобалась стаття? Подякуйте автору