Як додати 2-факторну авторизацію в Telegram

2024-03-26 15:49
97
Ця стаття на мовах: UA / RU

Стаття у розділах:

Програмне забезпечення

В наш час месенджери вже являються не тільки програмами для спілкування з друзями та рідними, а також робочим інструментом та навіть способом комунікації з банками. 

Для того, що б зловмисники не отримали доступ до вашого месенджера, варто задуматися, щодо безпеки входу. Тут на допомогу приходить 2FA авторизація. У телеграмі в якості першого фактору використовується або смс код (якщо це перший девайс), або код у ваш телеграмм на інший ваш девайс із кодом доступу. В якості другого фактору можна додати ще статичний пароль, який повинен знати лише власник цього телеграмм аккаунту. Далі розглянемо як це зробити:

Крок 1. Заходимо в телеграм, та переходимо в налаштування телеграм (Settings)

Крок 2. Знаходимо пункт Приватність та безпека (Settings→Privacy and Security)

Крок 3. Обираємо пункт Двофакторна авторизація (Settings→Privacy and Security→Two-Step Verification)

Крок 4. Вводимо двійчи свій пароль

Крок 5. При необхідності додаємо підказку

 

Крок 6. Додаємо пошту для відновлення доступу, якщо забули свій пароль.

Крок 7. Вводимо код підтвердження, який прийшов на пошту.

Вітаємо, у вас активовано двофакторну авторизацію.

Тепер при вході на будь-якому пристрої, після коду в смс або телеграмм, або скануванні QR-code, буде питати статичний пароль.

Це дійсно важливий крок для забезпечення безпеки вашого облікового запису, особливо у світлі зростаючої кількості кіберзлочинності.

Якщо ви хочете зробити свій обліковий запис ще безпечнішим, можу запропонувати додати до свого облікового запису Telegram додаткові заходи безпеки, такі як використання складного пароля, періодична зміна паролю, а також встановлення відомих пристроїв, з яких ви зазвичай увійшли в систему. Такі заходи можуть додатково зміцнити захист вашого облікового запису від несанкціонованого доступу.


Сподобалась стаття? Читайте нас в телеграм